Ελληνικό BlogNews

Ήρεμη Ενημέρωση

Έρχονται αλλαγές στη φορολογία των εταιρειών

Έρχονται αλλαγές στη φορολογία των εταιρειών


http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/hyMBI/~3/pRarUxWpjkw/blog-post_3658.html


Σημαντικές αλλαγές στη φορολόγηση των επιχειρήσεων φέρνει το υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο. Κεντρική κατεύθυνση στις αλλαγές που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών είναι...

η μείωση των φορολογικών βαρών των εταιρειών, ώστε, σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών, που βέβαια θεωρούνται καθοριστικότερες για την αλλαγή του κλίματος, αφενός να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του βαλλόμενου ελληνικού επιχειρείν και αφετέρου να γίνει η χώρα πόλος ξένων επενδύσεων.


Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται:


-Η καθιέρωση ενός ενιαίου συντελεστή φορολόγησης των καθαρών κερδών όλων των μορφών εταιρειών. Ο συντελεστής αυτός θα προσδιοριστεί αρχικά στο 20%(όπως ισχύει για τη φετινή χρήση σε ΑΕ και ΕΠΕ), με την προοπτική μείωσής του στο 15%, μόλις εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης σε δημοσιονομικό επίπεδο.


Μάλιστα, υπό εξέταση βρίσκεται και το ενδεχόμενο να υπαχθούν στο ίδιο καθεστώς και οι ατομικές επιχειρήσεις, τα καθαρά κέρδη των οποίων σήμερα φορολογούνται με βάση τις φορολογικές κλίμακες των φυσικών προσώπων. Το εναλλακτικό σενάριο για τους ελεύθερους επαγγελματίες κάνει μεν λόγο για ενιαίο συντελεστή φορολόγησης, αλλά διαφορετικό και πάντως υψηλότερο από αυτόν των εταιρειών, με βασικό επιχείρημα τη μεγάλη φοροδιαφυγή που παρατηρείται σε πολλούς κλάδους των ελεύθερων επαγγελματιών.


-Μείωση του συντελεστή φορολόγησης των διανεμόμενων κερδών των ανωνύμων εταιρειών, από 25% που είναι σήμερα, τουλάχιστον στο 20%.


Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι για να προωθήσει αυτές τις αλλαγές, το ΥΠΟΙΚ θα πρέπει να κάμψει τις επιφυλάξεις ενός εκ των κυβερνητικών εταίρων, της ΔΗΜΑΡ, που έχει εκφράσει τη διαφωνία της στην προώθηση της μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων.


forologikanea.gr


Sent by gReader Pro





Εστάλει από Samsung tablet

Αρχειοθήκη ιστολογίου